čtvrtek 15. února 2018

Canada #4: Niagara Falls

Ahoj všem! :)

Dnes jsem si pro Vás připravila konečně něco jiného, než je Toronto. Už Vám muselo trochu lézt krkem, ne? :D Tentokrát se podíváme na slavné Niagarské vodopády!
Tak hurá do čtení...

Na Niagárské vodopády jsem se opravdu těšila. První zastávkou ale na tomto výletě byla místní vinice, kde jsem mohla ochutnat dvě vína, která jsou pro Kanadu velice významná. Jedná se o ledové víno - červené a bílé. Hrozny jsou sbírány opravdu v těch nejchladnějších večerech, kdy jsou hrozny už trochu zmrzlé a získávají svou neobyčejně sladkou chuť. Víno pak jako celek je opravdu sladké a můžete v něm cítit i stopy po jiném ovoci, než je hroznové víno. Opak je ale pravdou. Víno se opravdu skládá jen z hroznů, které mají vysoký obsah cukru díky tomu, že byly zmraženy.
Za mě osobně doporučuji červenou variatnu vína, ale i ta bílá je dobrá. :) Záleží na vkusu každého.

Druhá zastávka bylo městečko Niagara-on-the-Lake, což je městečko, které se nachází opravdu kousek od Niagárských vodopádů. Můžete se zde projít uličkami a podívat se po obchůdcích, nebo zvolit variantu procházky k Ontario Lake. Pokud zvolíte procházku k jezeru, nezapomeňte se pořádně podívat do dálky, v dálce totiž uvidíte siluetu Toronta, ačkoliv jsou Niagáry vzdáleny od Toronta přibližně 140 km. Znamená to tudíž, že se právě tady budete nacházet na druhé straně Ontario Lake.


A teď už samotná zastávka Niagara Falls.


Niagárské vodopády se nacházejí na hranicích Kanady s USA. Jedna půlka tedy patří Kanadě (a upřímně, je z ní i lepší výhled :D) a druhá půlka patří USA. Pokud se sem dostanete, doporučuji plavbu lodí po řece. Dostanete se tak k vodopádům opravdu blízko a budete si moci užít tu atmosféru. Plavba lodí stojí myslím kolem 23 kanadských dolarů pro skupinu. Je zde taky delší čekání, ale naštěstí výtahy se vyprazdňují rychle a tudíž to čekání není tak dlouhé. Dostanete pláštěnku v barvě státu, pod kterým na loď vstupujete (buď červenou ze strany Kanady, nebo modrou ze strany USA) a pak už se vydáte k samotným vodopádům. Co se jim musí nechat, že je to opravdu impozantní podívaná. Co mě naopak zklamalo, vypadají větší! Přitom ve skutečnosti jsou o dost menší, než je známe, ale i tak je to zážitek, který se nezapomíná. :) A opravdu je z kanadské strany lepší výhled, vidíte tudíž na celé vodopády a ne jen na jeden a haldu valící se vody, což vidíte naopak z té americké strany.



Pokud už se vydáte na tento výlet, doporučuji ještě zajet do the Outlet Collection, který se nachází kousek od Niagárských vodopádů a pořídíte zde cokoliv, na co si vzpomenete, přes oblečení až po módní značkové kabelky za skvělé ceny.


A pokud chcete aspoň zatím vidět Niagáry "naživo", pusťte si tohle video, najdete tam i tipy, co podniknout na Niagárách kromě plavby lodí a také co můžete navštívit, pokavaď překročíte na americký břeh. :)


Mějte se famfárově!

Annette

Žádné komentáře:

Okomentovat