čtvrtek 8. února 2018

Canada #3: Opět Toronto, snad už naposled?

Ahoj všem! :)

Další článek z mých cest. Opět je tu článek s tipy, kam se vydat v Torontu, pokud ho navštívíte. Už jsem napsala dva články a říkala jsem si, že ty dva budou určitě stačit. Když jsem však psala ten druhý, uvědomila jsem si, že je v Torontu mnohem více věcí, které musíte vidět a které stojí za zmínku. Minule jsem pokryla oblast kolem Union Station, tak teď se vydám na druhou stranu. Tak tedy, jdeme na to! :)




#1 Toronto University 

Kampus Toronto University je poměrně rozsáhlý a svou architekturou Vám bude připomínat například Oxfordskou univerzitu nebo Cambridge. Nachází se kousek od Queen's Parku a rozhodně ji nesmíte minout! :)



#2 Dundas Square
Dundas Square je takové malé torontské a zároveń kanadské Times Square. Všude kolem Vás jsou reklamy a obchůdky, kam můžete zavítat. Na Dundas Square se taktéž nachází Hard Rock Café Toronto, takže pro milovníky této restaurace určitě záchytný bod. Také je důležité zmínit, že na Dundas Square se nachází rozlehlý nákupní komplex nesoucí název Toronto Eaton Centre. Toto nákupní středisko má tři podlaží a táhne se od zastávky metra Dundas až po zastávku Queen, tudíž toho centrum je opravdu obrovské a vybere si každý. Najdete tu staré známé značky, jako je FootLocker nebo MAC Cosmetics, ale narazíte zde také na nové značky, které u nás nejsou k vidění, například Dynamite Clothing nebo Garage Clothing a mnoho dalších. Na centrum také navazuje Hudson's Bay, což je další rozmanitý nákupní komplex, zde můžete najít třeba i nám známý Topshop. V Eaton Centre pořídíte i lepší značky, jako je například Burberry nebo Guess, stačí zavítat do části Nordstrom.

#3 Nathan Phillips Square 
Toto náměstí se nachází jen kousíček od Dundas Square. Buď stačí projít celé nákupní centrum a poté se dát doprava, nebo to vzít na stanici metra Queen. Tento záchytný bod je určitě všem velice dobře znám. Sídlí zde radnice, ale co je hlavní, známý nápis Toronto, který v noci svítí. Přes zimu se zde taky hojně bruslí, jelikož je zde připravená ledová plocha, která je ale v létě fontánou.



#4 Royal Ontario Museum
Pokud jste milovníci historie, nesmíte minout Royal Ontario Museum. Toto muzeum je zvláštní svou charakteristickou budovou. Pořádá zajímavé výstavy, jako byla například výstava, kde bylo vše jen ze skla a kreace byly k neuvěření - například když ze skla byl vytvořen a řádně osvícen podmořský život. Royal Ontario Museum je kousek od Queen's Parku na ulici Bloor Street West. Kousek odtud také můžete nalézt Baťovo muzeum, to jsem osobně nenavštívila.


#5 Casa Loma
Jeden z historických artefaktů Toronta, ačkoliv tento hrad byl postaven až v roce 1903. Hrad prošel rekonstrukcí v letech 1911 - 1913. Jako muzeum slouží tento dům od roku 1937. A nejen jako muzeum. Točilo se zde spoustu filmů, které určitě všichni znáte. Casa Loma posloužila například jako škola profesora Xaviera v X-Menech. Musím dodat, že opravdu stojí za to, vylézt do všech věží hradu. Naskytne se Vám pak přímo nádherný výhled na celé Toronto. 



Pokuď jsem na něco zapomněla, tak se omlouvám, a abych to vynahradila, mrkněte na tohle video, kde najdete věci, které jsem zmínila, ale určitě i takové věci, na které jsem zapomněla, ale jsou neopomenutelné. Ha.


A to je vše, opravdu. Mějte se famfárově! :)

Annette

6 komentářů:

  1. Moc pěkná místa a fotky :) Do Kanady bych se jednou ráda podívala, ale to bych chtěla vlastně se podívat na spoustu míst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě :) ještě furt mi chybí toho propátrat hodně :)

      Vymazat
  2. Toronto University vypadá fakt skvěle:D. Krásné fotky!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) ano, Toronto University je super, člověk si občas díky tomu přijde jak v Londýně, i když je vlastně za velkou louží :D :)

      Vymazat
  3. Připisuji si na svůj cestovatelský seznam další místo :D

    OdpovědětVymazat